POM – Platform Ondernemend Meierijstad

POM vertegenwoordigt momenteel 900 bedrijven binnen de gemeentegrenzen van  Meierijstad. Leidende nationale en internationale bedrijven, een mooi en divers midden- en kleinbedrijf en vele zelfstandige ondernemers. Ons doel is helder: Een optimaal ondernemersklimaat met een goede balans tussen werken, wonen en leven in de gemeente Meierijstad.

Door een optimaal ondernemingsklimaat realiseren we welzijn en welvaart voor eenieder: ondernemers, werknemers en overige inwoners van de gemeente Meierijstad. Goede bereikbaarheid, een veilige bedrijfsomgeving, beschikbaarheid van de juiste arbeidskrachten, ruimte voor ondernemerschap, toekomstperspectief, de juiste voorzieningen, innovatie, duurzaam ondernemen, samenwerking en een passende balans tussen economische en sociaal maatschappelijke aspecten zijn succesfactoren hiervoor.

We bundelen alle krachten om onze missie te bereiken en behartigen de belangen van onze achterban. Het POM spant zich in voor zaken die beïnvloedbaar en realiseerbaar zijn. Het ondernemersbelang staat voorop, altijd in balans met de brede omgeving.

Organisatie
De stichting POM is opgericht door de ondernemersverenigingen EBK (Erp), ONS (Schijndel), Ondernemend Sint-Oedenrode en Ondernemend Veghel. Het bestuur wordt gevormd door bestuursleden van deze ondernemersverenigingen. Als samenwerkingsverband van 900 bedrijven en zo’n 27.000 werknemers in de gemeente -en een veelvoud aan werknemers buiten de gemeentegrens- is POM het aanspreekpunt voor ondernemers, overheden en andere stakeholders.